Unga Teatern | Unga Teatern 60 år

Unga Teatern 60 år

Visa autosparad version

År 2020 är ett jubileumsår – Finlands äldsta barn- och ungdomsteater Unga Teatern fyller 60 år !

 Föreställningar år 2020

Grisen som glömde att hon var en gris av Harriet Abrahamsson spelas på turné för barn inom småbarnspedagogiken. Paul Olin har regisserat föreställningen för de allra minsta med Stella Laine och Harriet Abrahamsson på scen. Turnéperiod: januari-februari 2020. Spelas på svenska.

 

Klassrumspjäsen Fascinerande ismer är riktad till gymnasier och yrkesinstitut och handlar om hur unga människor kan bli fascinerade av extremrörelser och dras med i fascismen. Den spelas på turné som forumteater i klassrummen inom andra stadieutbildningen.

Pjäsen är nyskriven av Alex Holmlund och Paul Olin. Frank Skog och Kristian Thulesius står på scen. Paul Olin står för regin. Ett publikarbete kopplas till föreställningen, som förbereds av publikarbetare Harriet Abrahamsson och förverkligas av skådespelarna. Turnéperiod: januari-februari 2020. Spelas på svenska

 

På våren spelas det även Improvisationsteater på Lillklobb. Under de erfarna improvisationsskådisarna Åsa Nybos och Johanna af Schulténs ledning förverkligar Unga Teatern en interaktiv föreställning IMPRO! tillsammans med högstadiepubliken, som är målgrupp för detta. Detta är en medveten satsning jubileumsåret till ära, improvisationsteater har Unga Teatern aldrig gjort tidigare. Projektet fungerar även som fortbildning för teaterns skådespelare. Åsa Nybo, Stella Laine, Frank Skog, Johanna af Schultén, Kristian Thulesius, Paul Olin samt musiker Salla Markkanen står på scen. Föreställningsperiod mars 2020. Spelas på svenska.

 

Jubileumspjäsen med arbetsnamnet Spöket på Lillklobb/Lillklobbin kummitus skrivs av Paul Olin & Harriet Abrahamsson och regisseras av Paul Olin. Den blir någonting utöver det vanliga: en blandning av thriller, upplevelsestig, utställning och en nostalgisk blick på Lillklobbs historia. Den interaktiva föreställningen utspelar sig till delar ute i naturen runt teatern och är riktad till lågstadiet.

Spöket på Lillklobb är Unga Teaterns officiella 60-årsjubileumsföreställning. Föreställningen spelas samtidigt på svenska och finska som den tvåspråkiga barn- och ungdomsteater vi är. På scen ser vi Harriet Abrahamsson, Ylva Edlund, Stella Laine, Paul Olin, Frank Skog och Kristian Thulesius samt ett antal gäster med en historia på Unga Teatern. Jubileumspjäsen repeteras i mars-april och föreställningsperioden är april-maj 2020. Föreställningen spelas samtidigt på svenska och finska.

 

 

Kaislikossa suhisee / Det susar i säven av Kenneth Grahame blir höstens storsatsning på Lillklobb. Denna klassiker för barn i alla åldrar förverkligas av regissör Paul Olin och scenograf och dock- och masktillverkare Janne Siltavuori. Det blir en familjeföreställning med fokus på lågstadiepubliken från 6 år uppåt. Ett unikt publikarbete kring hållbar utveckling och barnens förhållande till natur och teater utvecklas i samarbete med trädgården Lillklobb Permaculture. På scen står Stella Laine, Frank Skog, Kristian Thulesius, Elisa Makarevitch, Alex Holmlund och Ville Hukkinen. Repeteras i augusti-september, spelperiod oktober-november 2020 och våren 2021. Premiär på finska och svenska i oktober 2020.