Unga Teatern | Grisen som glömde att hon var en gris

GRISEN SOM GLÖMDE ATT HON VAR EN GRIS

skriven av Harriet Abrahamsson

Grisen som glömde att hon var en gris är Unga Teaterns turnéföreställning för de allra minsta. Det är en tokrolig, varm berättelse som passar för alla 3-6 åringar. Den handlar om viktiga saker som identitet och var vi hör hemma, men den är inte för komplicerad och berättas med en stor nypa humor. Allt det som de allra minsta behöver och tycker om.

Pjäsen handlar om en liten gris i identitetskris. En dag tappar en klumpig skata en kastrull i huvudet på den lilla grisen. Minnet är temporärt borta och grisen vet inte mera hur mamma ser ut. Kultingen går ut i den närliggande trakten för att leta efter sin mamma. Då träffar hon en höna, en hare, en ko och en häst som hon i tur och ordning misstar för sin mor. Djuren reagerar på olika sätt, men ingen kan riktigt hjälpa henne. Till sist får hon kastrullen i huvudet på nytt, minnet återvänder och slutligen hittar hon också sin mamma. Slutet gott, allting gott – som sig bör.

Regi, scenografi och dräkter: Paul Olin
På scen: Stella Laine och Harriet Abrahamsson

Affischbild: Lasse Idman

Grisen som glömde att hon var en gris kan beställas till daghem och kulturhus. Några praktiska saker gällande utrymmet och tidtabellen är bra att ta i beaktande:

  • Spelutrymme: 4 m x 4 m
  • Byggtid: 1 h
  • Nedmontering: 30 minuter
  • Föreställningens längd: ca 40 minuter
  • Maxantal publik/föreställning: 80 personer

Pris per föreställning: 550 €

Vänligen observera att vi just nu pga det rådande undantagstillståndet är tvungna att ta paus med turnerandet på daghem och kulturhus, men i mån av möjlighet fortsätter vi att spela ännu i början av hösten 2020. 

Information och beställningar: Unga Teaterns kansli 09-8620 8200 (vardagar kl. 10-16) eller info@ungateatern.fi.