Unga Teatern | För skolor

FÖR SKOLOR

Information och tips gällande Unga Teaterns skolföreställningar

Info och inbjudningar
Vi skickar info om våra föreställningar per e-post och vanlig post. Du får också gärna kontakta kanslipersonalen.
Vi ordnar oftast en förhandsföreställning (kvällstid) före våra premiärer dit vi bjuder in lärare och rektorer.
Skolan kan också ta med sig en representant från Hem och skola / föräldraföreningen till tillställningen. Under kvällen har vi servering och ensemblen är på plats och svarar på era frågor. Anmäl om ni vill ha ett elektroniskt nyhetsbrev.

Boka biljetter?
Boka biljetterna direkt från teatern. Bokningsbekräftelsen skickas per e-post för kontroll. Skolgrupper behöver inte lösa ut biljetterna på förhand utan betalningen sker på plats på föreställningsdagen antingen kontant eller med bankkort. Det finns också en möjlighet att få betalningen på faktura.
Våra skolföreställningar börjar oftast klockan 10. Har er grupp önskemål om andra tider så försöker vi ordna det. Då gäller det grupper på minst 50 personer.
Om en gruppbokning annulleras senare än 10 dagar innan föreställningsdatumet, debiterar Unga Teatern 50 % av det totala gruppbiljett priset.

Publikmaterial?
Fråga efter eventuellt publikmaterial från teaterns kansli.

Då ni besöker oss
Biljettkassan öppnar 45 min. före föreställningen börjar. Vår teatervärd tar emot er. Meddela hur många elever och lärare ni är då ni kommer. Om ni märker att ni blir försenade, vänligen meddela oss på telefonnumret 09-8620 8200. Ifall ni kommer med abonnerad buss är chauffören också välkommen att se föreställningen.
Vid behov har teatern några hörselskydd att låna under föreställningen.

Vi håller teatercaféet stängt under skolföreställningarna (vardagsmorgnar), men ni får gärna äta medtaget mellanmål i caféet/foajén under pausen. Vi bjuder lärare/ gruppledare på kaffe eller te. Om föreställningen inte har en paus så kan ni stanna efter föreställningen och äta er matsäck. Meddela oss gärna redan i bokningsskedet om ni önskar stanna efter föreställningen.

Vi uppmuntrar alla våra besökare att tänka på miljön och sortering av eventuellt avfall. För att minska på avfallet önskar vi att ni i mån om möjlighet tar med er dricka i egna flaskor framom tetraburkar. Glas och kannor finns till förfogande på teatern.

Varje klass får 2-4 stycken programblad.

 

Sälja teaterbiljetter för att samla in pengar för klassresa eller lägerskola?
Det går utmärkt att sälja teaterbiljetter för att samla in pengar till klasskassan! Då är antalet högst 130 biljetter/föreställning. Om ni köper en hel föreställning finns det även en möjlighet för er att ansvara för caféförsäljningen (förutsätter att föreställningen har paus). Kontakta teaterns kansli för närmare information.