Scen för unga

Flerspråkig och polyfon ungdomsteater

Scen för unga

De unga har den mest radikala rösten i dagens samhälle. I samverkan med ungdomar utvecklar Unga Teatern kurser i aktuella ämnen. Teatern erbjuder ungdomarna verkstäder med professionella och överlåter scenen till de ungas röster.

VERKSTÄDER HÖSTEN 2021

KURS I SPOKEN WORD OCH KREATIVT SKRIVANDE FÖR UNGDOMAR

TID: MÅNDAGAR KL. 18.00-19:30
PLATS: UNGA TEATERN, LILLKLOBB
LEDARE: AURA NURMI
SPRÅK: FLERSPRÅKIG

Kom med på en inspirerande och omfattande kurs i Spoken word och kreativt skrivande. Spoken word är scenpoesi med inslag av traditionell poesi, rap och tal. Under kursen lär vi oss att skriva och att presentera ledigt och flexibelt, med låg tröskel i en uppmuntrande och trygg atmosfär. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Vi bekantar oss med open mic-kulturen, vi gör en poesivideo och en muntlig presentation enligt varje deltagares önskemål. Vi diskuterar också presentationsteknik, ljudanvändning och hantering av spänning inför ett uppträdande.

Kursen kulminerar i en gemensam poesiklubb i slutet av hösten. Varje deltagare får också personlig feedback om sina texter och möjlighet att se var de kan skriva och spela i framtiden. Under kursen kan var och en skriva och tala på det språk man själv väljer. Det går också bra att använda sig av flera språk.

Aura Nurmi är en erfaren lärare i scenpoesi, en prisbelönt poet och grundaren av Youth open mic-rörelsen. Aura översätter också den kända Spoken word-stjärnan Amanda Gormans poesi till finska och hennes passion är att hitta en plats för alla inom det finska poesifältet.

Aura Nurmi

ROBOTORKESTER

TID: 4. och 11.10 kl. 17–20, 25.10 kl. 18–19.30
PLATS: LILLKLOBB
LEDARE: EEVI RUTANEN
SPRÅK: FINSKA

Vi bygger robotar som hjälper oss att tolka texter som produceras i spoken word -verkstaden. Genom att kombinera återvunnet material och elektronik till fantasifulla robotar undersöker vi olika sätt att uttrycka oss på ett mera levande och konstnärligt sätt: Hur kan man med hjälp av material, rörelse, ljus och ljud stödja eller komplettera sitt berättande och uppträdande? Vill du kanske bygga en ackompanjatör åt dig själv? Eller kanske göra din presentation mer levande med interaktiv rekvisita eller en rörlig miniatyrmodell?

Under verkstaden lär vi oss grunderna i elektroteknik och hur man bygger enkla strömkretsar och mekanismer för att få roboten att vakna till liv. Målet är att uppmuntra till en inkluderande, experimentell och öppen gör det själv-anda som inspirerar till lärande genom konstnärligt uttryck och handarbete.

Eevi Rutanen är konstnär, kodare och lärare som arbetar inom bildkonst, programmering och elektronik. Eevi vill uppmuntra till mångsidighet och öppenhet inom vetenskap och teknik genom att göra undervisningen inom dessa ämnen mer tillgänglig och inspirerande.

Skicka in nedanstående ansökan till oss senast fredag 20.8!

Du kan också skicka din ansökan via e-post till info@ungateatern.fi.

 

 

Observera att det finns ett begränsat antal platser till kursen och verkstaden Scen för unga.

Kursen startar måndag 23.8.2021 kl. 18.00.

Tilläggsinformation om kursen och verkstaden Scen för unga:
Meri Anna Hulkkonen
0405443711