35. toukokuuta

35. toukokuuta
Käsikirjoitus
Erich Kästner
Dramatisointi
Annina Enckell
Ohjaus
Jenni Kallo
Mirja Jauhiainen (apulaisohjaaja)
Näyttämöllä
Pasi Nousiainen
Marika Parkkomäki
Katerina Repponen
Frank Skog
Kristian Thulesius
Lavastus
Karoliina Korhonen
Puvut
Karoliina Korhonen
Jonna Helin
Valosuunnittelu
Jukka Hannukainen
Äänisuunnittelu
Jukka Hannukainen
Yleisötyö
Harriet Abrahamsson


Esityksen tiedot
Ensi-ilta
2.2.2023
Ikäsuositus
6+
Esityskieli
suomi
Lipun hinta
Arkiaamu 13 € | Ilta- ja lauantainäytös 18 € + palvelumaksu (lippu.fi kautta). Ryhmävaraukset teatterin toimiston kautta, 09-86208200

Unga Teaternin esitys on kunnianosoitus 1920-luvun näyttämötaiteelle ja Erich Kästnerin kirjalliselle tuotannolle

35. toukokuuta on Erich Kästnerin moderni klassikko vuodelta 1931. Saksalaiskirjailija ja teatterikriitikko tunnetaan parhaiten mielikuvituksellisista ja humoristisista lastenkirjoistaan sekä rauhanmiehen satiirisista sotilaskuvauksista. Kästner on todennut: ”Kenties nuoret eivät piittaa kirjallisuudesta, mutta eipä piittaa kirjallisuuskaan nuorista.”

Unga Teaternin esitys on kunnianosoitus 1920-luvun näyttämötaiteelle ja Erich Kästnerin kirjalliselle tuotannolle. Näytelmäteksti on Annina Enckellin uusi dramatisointi Kästnerin kirjasta 35. toukokuuta. Modernin ja ajattoman sirkusta ja teatteria yhdistävän esityksen ohjaa Jenni Kallo.

Konrad on hyvä matematiikassa. Mielikuvituksen ja tarinankerronnan kanssa asiat ovat heikommin. Ainekirjoitus aiheesta Etelämeri tuottaa päänvaivaa, mutta onneksi on torstai 35. toukokuuta ja Konrad viettää iltapäivää setänsä Ringelhutin luona. Silloin kaikki on mahdollista.

35. toukokuuta on ensisijaisesti suunnattu 7–13-vuotiaille lapsille. Mutta teoksen fyysisyys sekä monitasoinen ja älykäs teksti kutittelevat aivonystyröitä ja kirkastavat ajatuksia kaiken ikäisten joukossa.

Suomenkielinen ensi-ilta 2.2.2023.

 

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Promootiokuvan on ottanut Tomevski & Co Studio Kalevankadulla. Kiitos Suomenlinnan lelumuseo.