Unga Teatern | Prinsessa joka ei osannut puhua

Prinsessa joka ei osannut puhua

Prinsessa on tavallinen tyttö joka ei vielä pysty kommunikoimaan muun maailman kanssa. Kuningas ja kuningatar ovat ihmeissään tilanteesta ja kutsuvat muita apuun. Kaverukset Algot ja Vilgot haluavat auttaa ja lähtevät etsimään prinsessalle omaa kieltä. Matkalla he kohtaavat salaperäisen lohikäärmeen, puhuvan kiven ja muita satuolentoja. Ystävien avulla prinsessa saa vihdoin oman kielen ja huomaa että viittomakielen kautta hänen maailmassaan avautuu yhtäkkiä monta tietä. Mitä kaikkea kielen avulla voikaan tehdä ja saavuttaa? Prinsessa itse haaveilee eri ammateista kuten lääkäri, opettaja, presidentti…

Kirjailija Christina Andersson kirjoitti kyseisen näytelmän jo vuonna 1975 Skolteaternille (nyk. Unga Teatern). Esityksellä haluttiin poistaa ennakkoluuloja kuulovammaisia kohtaan ja samalla innostamaan ihmisiä opiskelemaan viittomakieltä. Viittomakieli oli juuri noihin aikoihin noussut teatterien lavoille ja muille estradeille.
Näytelmästä tehtiin myös sekä suomen- että ruotsinkielinen tv-sovitus vuonna 1976, ja se palkittiin Japan Prize -kilpailussa heti seuraavana vuonna. Nyt tarinasta on luvassa uusi monikielinen versio, jossa jossa käytetään puhuttua suomea ja ruotsia sekä suomenruotsalaista ja suomalaista viittomakieltä. 

 

Kirjoittanut Christina Andersson
Dramatisointi ja ohjaus Ylva Edlund
Musiikki Sofia Finnilä
Lavastus ja julistekuva Lars Idman
Graafinen suunnittelu Cecilia Lindström

Rooleissa Jarl Hanhikoski, Julia Högnabba-Lewis, Stina Liman, Sofia Törnqvist
Näyttämötekniikka: Camilla Bäckman

Lehdistökuvat: Lina Lohiluoto

Kielet puhuttua suomea ja ruotsia sekä suomenruotsalaista ja vähän suomalaista viittomakieltä. Esitykseen tarvittava tila: leveys 4 m x syvyys 5 m. Mahdollisuus tilan pimennykseen on suotavaa, mutta ei välttämätöntä. Koronatilanteen takia olemme valmiita myös pitämään esityksen ulkona koulun pihalla, mikäli koulu näin haluaa. 

Ikäsuositus: 6+
Maksimimäärä yleisöä per esitys: 100 henkilöä
Kesto: 45 minuuttia + 15 minuutin viittomakielen esittely ennen esitystä
Pystytysaika: 1 h 15 minuuttia
Purku: n. 30 minuuttia

Hinta: 900 € / esitys, 1700 € kahdesta esityksestä samassa paikassa, samana päivänä.

Esityskausi syyskuu-joulukuu 2020. Varaukset ja lisätiedot: Unga Teatern 09 8620 8200 tai info@ungateatern.fi

Tuotanto: Produktionshuset rf
Oikeudet: Suomen Teatteritoimisto – Teateragenturen i Finland

ESITYKSIÄ LILLKLOBBIN NÄYTTÄMÖLLÄ ESPOOSSA, liput 14 € kpl, Unga Teatern 09-86208200 tai lippu.fi: 

Näytelmä Näyttämö Liput