Nuorten näyttämö

Monikielinen ja moniääninen nuorten teatteri

Scen för unga

Nuoret ovat ne, joilla on radikaalein ääni yhteiskunnassamme. Teatteri kehittää nuorten kanssa ajankohtaiskursseja asiaan perehtyneiden ammattilaisten kanssa ja tarjoaa näyttämön nuorten äänelle.

SYKSYN 2021 TYÖPAJAT

LAAJA SPOKEN WORDIN JA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI NUORILLE

AIKA: MAANANTAISIN KLO 18-19.30
PAIKKA: UNGA TEATERN, LILLKLOBB
VETÄJÄ: AURA NURMI

Tervetuloa mukaan innostavalle ja laajalle spoken wordin ja luovan kirjoittamisen kurssille. Spoken word on runouden tyyli, jossa on elementtejä perinteisestä runoudesta, räpistä ja puheista, ja joka on tarkoitettu esitettäväksi ja jaettavaksi. Kurssilla lähestytään kirjoittamista ja esiintymistä joustavasti ja kynnyksettömästi, eikä lajista tarvitse olla ennestään kokemusta. Tunneilla kirjoitamme yhdessä ja luemme tekstejä kannustavassa ja sensitiivisessä ilmapiirissä, tutustumme open mic -kulttuuriin, teemme runovideon, spoken word -esityksen tai runosikermän kunkin osallistujan toiveiden mukaisesti. Keskustelemme myös esiintymistekniikasta, äänenkäytöstä ja esiintymisjännityksen hallinnasta.

Kurssi huipentuu syksyn päätteeksi yhteiseen runoklubiin. Jokainen osallistuja saa myös henkilökohtaisen palautteen teksteistään ja mahdollisuuden tarkastella, missä voisi jatkossa sekä kirjoittaa että esiintyä. Työpajoissa voi kirjoittaa ja esiintyä valitsemallaan kielellä tai käyttää useampaa kieltä.

Aura Nurmi on kokenut lavarunouden opettaja, palkittu runoilija ja Nuorten open mic -liikkeen perustaja. Hän kääntää suomeksi spoken word -tähti Amanda Gormanin runoutta, ja hänen intohimonaan on löytää jokaiselle paikka suomalaisella runokentällä.

Aura Nurmi

ROBOTTIORKESTERI

AIKA: 4. JA 11.10 KLO 17–20, 25.10 KLO 18–19.30
PAIKKA: UNGA TEATERN, LILLKLOBB
VETÄJÄ: EEVI RUTANEN

Robottiorkesterissa rakennamme robotteja, joiden avulla tulkitsemme spoken word -työpajassa tuotettuja tekstejä. Yhdistämällä kierrätysmateriaaleja ja elektroniikkaa mielikuvitusta kutkuttaviksi roboteiksi tutkimme taiteellisen ilmaisun eri keinoja: Miten materiaalien, liikkeen, valon ja äänen avulla voi tukea tai täydentää tarinankerrontaa ja esiintymistä? Ehkä haluat rakentaa itsellesi esiintymisparin tai säestäjän? Tai ehkäpä elävöittää esitystäsi interaktiivisella rekvisiitalla tai liikkuvalla pienoislavasteella?

Työpajan aikana tutustumme sähköopin perusteisiin sekä opettelemme rakentamaan yksinkertaisia virtapiirejä ja mekanismeja, joiden avulla robottimme heräävät eloon. Tavoitteena on tukea osallistavaa, kokeilevaa ja ennakkoluulotonta tee se itse -henkeä, joka innostaa oppimaan uutta taiteellisen ilmaisun ja käsillä tekemisen kautta.

Eevi Rutanen on taiteilija, koodari ja opettaja, joka työskentelee kuvataiteen, ohjelmoinnin ja elektroniikan parissa. Eevi haluaa kannustaa moniäänisyyttä ja avoimuutta luonnontieteiden ja teknologian aloilla tekemällä niiden opetuksesta helpommin lähestyttävää ja innostavaa.

Lähetä allaoleva hakemus viimeistään perjantaina 20.8.2021.

Voit myös lähettää hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen info@ungateatern.fi.

 

 

Nuorten näyttämö -kurssille ja -työpajaan on rajoitettu määrä paikkoja.

Kurssi alkaa ma 23.8.2021 klo 18.00.  

Lisätietoja Nuorten näyttämö -kursseista:
Meri Anna Hulkkonen

0405443711