Unga Teatern | Alice i Underlandet

Alice i Underlandet

Våren 2019 sätter Unga Teatern upp klassikern Alice i Underlandet som nykomponerad musikal. Denna storsatsning från teaterns sida blir ett veritabelt färgfyrverkeri som intar Lillklobb i slutet av februari.
Lewis Carrolls barnbok har gjorts i otaliga film- och teaterversioner genom åren, men det finns alltid nya saker att ta fasta på i den galna, absurda värld som Alice möter när hon faller ner genom kaninhålet och kommer till Underlandet.
I Unga Teaterns nydramatisering står den unga flickans letande efter sin identitet i fokus. Hon ömsom växer och krymper och aldrig passar hon riktigt in. Antingen är hon för liten eller för stor. Hennes kropp är liksom alltid fel och den problematiken känns brännande aktuell idag. På vägen i sitt letandet efter sig själv träffar Alice alla de klassiska figurerna från den stressade kaninen, till den sömniga kålmasken, den smilande katten och den arga drottningen med sitt följe. Vi kastas från tebjudning till krocketplan via hummerkadriljen till den absurda rättegången. Och i centrum står hela tiden en förundrad Alice.
Den nykomponerade musiken görs av ingen mindre än Sam Huber, som rönt både nationell och internationell framgång på populärmusikscenen och varit mycket på tapeten på sistone. Nu prövar han första gången sina vingar inom barnmusikgenren, när han spurtar mellan New York och Lillklobb. Huber figurerar själv på scen som kapellmästare och i otaliga av de galna rollerna.
I rollen som Alice ser vi den rätt nyblivna skådespelaren Stella Laine, som redan lyst i diverse uppsättningar på bland annat Svenska Teatern och som nu gör sin skönt sjungande entré på Unga Teaterns tiljor.
Teaterns konstnärliga ledare Paul Olin förverkligar en gammal dröm när han regisserar uppsättningen och lovar en riktigt äkta familjeföreställning som passar både ung och äldre.
Till uppsättningen görs ett digert publikarbete, som riktar sig till skolorna, med tematiken kring kroppsidentiteten.
Av Lewis Carroll. Dramatisering och sångtexter: Anna Simberg. Musik: Sam Huber.
Regi: Paul Olin. Scenografi och dräkter: Janne Siltavuori. Ljus och ljud: Jukka Hannukainen.
Koreografi: Teemu Korjuslommi. Mask: Tuija Luukkainen. Publikarbete: Harriet Abrahamsson.
På scen: Stella Laine, Alexander Holmlund, Sam Huber, Ville Hukkinen, Åsa Nybo, Frank Skog och Kristian Thulesius.
Premiär 28.2 2019. Spelperiod i mars och april. Åldersrekommendation från 6 år uppåt.