Unga Teatern | Publikarbete

Publikarbete

Sommarläger på Lillklobb (fullbokad)

Unga Teatern arrangerar ett dagsläger för åk 1-4 den 5-9 juni på Lillklobb. Temat är mysterier och drama. Vi har verksamhet ute och inne och gör en utfärd. Programmet består av bl.a. ordkonst, drama och lekar. Lägerprogrammet är kl. 9.00-15.30. Vi har en ledare på plats till kl. 16.30. Lägeravgiften är 70 euro och inkluderar lunch, mellanmål, programmet och en lägerförsäkring. För mera information kontakta publikarbetaren Marica Fagerholm-Åsten, på tfn. 040-5618454. Vi tackar Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Esbo stad för att vi kan förverkliga lägret!

Projektet Gröna Ängars ö på Unga Teatern

Genom projektet Gröna Ängars ö har teatern en publikarbetare, Marica Fagerholm-Åsten, som hjälper publiken att fördjupa sig i spelårets pjäser.
Den första premiären på Unga Teatern detta spelår är i september, då pjäsen Mio, min Mio av Astrid Lindgren kör igång. Pjäsen regisseras av Unga Teaterns nya konstnärlige ledare, Paul Olin. I pjäsen hamnar pojken Bo Vilhelm Olsson ut för en resa med både glädje, sorg och utmaningar. Hans inre resa handlar om en identitetsutveckling från en marginaliserad, icke omtyckt pojke till en hyllad, hjältemodig prins, vid namnet Mio.

Publikarbete till Mio, min Mio

Genom projektet Gröna Ängars ö förverkligas ett publikarbete som tar fasta på tematiken i pjäsen Mio, min Mio. Grupper som tar del av föreställningen har möjlighet att jobba med ett pedagogiskt förhands- och eftermaterial. Utöver det kan man boka publikarbetaren för att hålla en workshop i skolan efter föreställningen. Inom projektet förverkligas även generationsöverskridande verksamhet genom ett samarbete mellan teatern, Lagstads skola och Esbo svenska pensionärer r.f. Det går ut på en tvärkulturell verksamhet som har pjäsen Mio, min Mio som språngbräde.

Hamlet sade det vackrare

Spelårets andra svenska premiär i januari på nycirkuscentret Cirko i Södervik och då var det den prisbelönte pjäsen Hamlet sade det vackrare av Harriet Abrahamsson och Paul Olin, som stod i tur. Pjäsen har kommit till genom en process där en referensgrupp bestående av omhändertagna ungdomar på ett skolhem har ingått. Dessa har starkt påverkat historien i Hamlet sade det vackrare. I centrum står tre ungdomar vars gruvliga öden presenteras genom en hyperfysisk föreställning med cirkuskonster och akrobatiska svängar. Den synnerligen viktiga och angelägna men också känslomässigt omskakande föreställningen kompletterades med ett publikmaterial samt workshopar.

Suomi Finland 100

Projektet Gröna Ängars ö är en del av det officiella temaårsprogrammet för att fira Finlands 100-års jubileum. Inom projektet tar man fasta på ämnena identitet, identitetsutveckling och förebyggande av ensamhet. Projektområdet är Nyland. Projektet finansieras med medel från Barn- och ungdomsstiftelsen/Hundra år av ungdom, Svenska Kulturfonden, Esbo stad, Pro Juventute Nostra och Svenska teaterföreningen i Finland r.f. Följ med Unga Teaterns FB-sida för att se vad som händer inom projektet.
Kontakta gärna publikarbetare Marica Fagerholm-Åsten på tfn. 040-561 8454 el. marica.fagerholm-asten(at)ungateatern.fi för närmare information om projektet.