Unga Teatern | Lillklobb

I huvudbyggnaden verkar Unga Teaterns, Totem Teaterns och dansteatern Glims & Gloms kansli

Lillklobb

Lillklobb är en av Esbos äldsta som helhet bevarade lantbrukslägenheter. Dess ägoförhållande kan spåras till medlet av 1500-talet. Den nuvarande huvudbyggnaden är från 1870-talet och byggd i nyrenässansstil. Till gården hörde flera torp samt torv – och betesmarker.  År 1979 hämtades den sista mjölken från Lillklobbs ladugård och år 1982 började ladugården omvandlas till teater.

På gång på Lillklobb 

Sommarläger 2018

Unga Teatern arrangerar ett dagsläger för åk 1-4 den 4-8 juni på Lillklobb. Temat är komedi och drama. Vi har verksamhet både ute och inne och gör en utfärd. Programmet består av bl.a. ordkonst, drama och lekar. Lägerprogrammet är kl. 9.00-15.30. Vi har en ledare på plats till kl. 16.30. Lägeravgiften är 70 euro och inkluderar lunch, mellanmål, programmet och en lägerförsäkring. Bindande anmälningar på info(at)ungateatern.fi. För mera information kontakta publikarbetaren Marica Fagerholm-Åsten, på tfn. 040-5618454.

 

 

I klippet tar skådespelaren Sue Lemström oss på en rundtur 1984 i den blivande teaterbyggnaden. Och 1985 stod teatern redo.

 

 

Trädgårdsprojekt på Lillklobb

Sedan 2016 har ett unikt pilotprojekt startat. Lilllklobbs permakultur i samarbete med Esbo stad. Joshua Finch startar en ny era för Lillklobb som trädgård, planerad och driven med de nyaste metoderna för naturenlig och bestående odling. Med det nya andelsjordbrukskonceptet (Community Supported Agriculture CSA) återknyter Lillklobb kontakten till sina rötter. Under höst- och vintermånaderna i framtiden kommer trädgården att producera över 20 arter grönsaker och örter. Mera om projektet