Unga Teatern | Teatterista

UNGA TEATERN – teatteria lapsille ja nuorille

Unga Teatern (ent. Skolteatern) perustettiin kiertäväksi lasten- ja nuortenteatteriksi jo vuonna 1960 ja on tänä päivänä Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri.

Vuonna 1985 teatteri sai kiinteän näyttämön Espoosta. Samalla teatterin profiili tuli selkeän kaksijakoiseksi: toisaalta tehtävänä oli edelleen toimia kiertävänä valtakunnallisena teatterina ja toisaalta espoolaisena teatterina, jonka tulisi palvella koko pääkaupunkiseudun lapsia ja nuoria. 1990–luvulta lähtien esityksiä on esitetty sekä ruotsiksi että suomeksi.

Unga Teatern on vuosien saatossa tullut tunnetuksi esityksistä, joiden humanismi puhuttelee kaiken ikäisiä. Ohjelmistoa valittaessa lähtökohtana onkin, että se mikä on todella tärkeää elämässä kiinnostaa iästä riippumatta. Ohjelmistossa ovat olleet niin maailmankirjallisuuden klassikot kuin uudemmatkin näytelmät. Viime vuosina olemme kehittäneet ja toteuttaneet taidekasvatusprojekteja yhdessä koulujen, päiväkotien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Teatteri on mukana Espoon kaupugin kulttuuripolkuhankkeessa KULPS! ja Kaikukortti-toiminnassa.

VIMEO
YOUTUBE
INSTAGRAM
FACEBOOK