Unga Teatern | Lillklobb

Päärakennuksessa toimii Unga Teaternin, Totem Teatterin ja tanssiteatteri Glims & Glomsin toimistot

Lillklobb

Lillklobb on Espoon vanhin kokonaisuutena säilynyt maatila. Sen omistussuhteet voidaan kartoittaa 1500-luvun puoliväliin. Nykyinen päärakennus on 1870-luvulta ja se edustaa tyyliltään uusrenessanssia. Tilaan kuului useita torppia sekä turve- ja laidunmaita. Vuonna 1979 Lillklobbin maatilalta noudettiin maitoa viimeisen kerran ja 1982 maatilan muodonmuutos teatteriksi käynnistyi.

Yle arkiston vuoden 1984 nauhoitteessa näyttelijä Sue Lemström vie meidät kierrokselle tulevaan teatterirakennukseen. Ja 1985 teatteri oli käyttövalmis.

 

 

Lillklobbin puutarha

Vuonna 2016 uniikki pilottiprojekti sai alkunsa. Espoon seudun vanhimpiin maatiloihin kuuluva Lillklobb on palaamassa tuotantoon tänä kasvukautena. Kyseessä on permakulttuuri hanke yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Joshua Finch käynnistää uuden aikakauden koskien Lillklobbin puutarhaa, suunnittelemalla ja hyödyntämällä luonnollisen ja kestävän puutarhaviljelyn uusimpia käytäntöjä. Kyseessä on kumppanuusmaatalous projekti (Community Supported Agriculture, CSA)  joka sitoo Lillklobbin takaisin juurilleen. Tulevaisuudessa puutarha tulee syys- ja kevätkuukausina tuottamaan yli 20 vihannes- ja yrttilaatua. Lisää projektista.