Unga Teatern | Merten gorilla

MERTEN GORILLA (kirj. Jakob Wegelius)
Merimies Koskelaa syytetään murhasta ja hän joutuu vankilaan. Hänen koneenkäyttäjä ja hyvä ystävä, gorilla Sally Jones, on vakuuttunut ystävänsä syyttömyydestä ja aloittaa huikean meriseikkailun tämän maineen ja nimen puhdistamiseksi.

Merten gorilla on poikkeuksellisen runsas ja mehukas kertomus, jossa on harvinaista imua ja kertomisen iloa. Kertojana on itse gorilla Sally Jones, joka kirjoittaa tarinaansa kirjoituskoneella. Puitteet vaihtelevat satamista merielämään ja mahtavan intialaisen maharadžan hoviin. Salakuljetusjuttujen ja murhasyytteiden lisäksi lukija pääsee ahmimaan myös 1900-luvun alkupuolen historiaa ja syventymään varsinkin tuon ajan teknisiin keksintöihin. Päällisin puolin tämä huikaiseva seikkailu on murhamysteeri, mutta pohjimmiltaan se kuvaa ystävyyttä, yksinäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

Wegeliuksen merkkiteoksia ovat hänen kaksi Sally Jones -kirjaansa, joista Merten gorilla (alkuperäinen nimi Mördarens apa) on itsenäinen jatko-osa piirretylle Legenden om Sally Jones -kirjalle. Kirjat ovat siitäkin poikkeuksellisia, että Jakob Wegelius on saanut kummastakin August-kirjallisuuspalkinnon. Legenden om Sally Jones palkittiin vuonna 2008 ja Mördarens apa vuonna 2014.

OHJAUS JA DRAMATISOINTI: Arn-Henrik Blomqvist
SUOMENNOS: Kati Valli
LAVASTUS JA PUVUT: Mimmi Resman
VALO – JA ÄÄNISUUNNITTELU, MUSIIKKI (PAITSI FADO): Jukka Hannukainen
MASKEERAUS: Tuija Luukkainen
ROOLEISSA: Ylva Edlund, Mika Fagerudd, Daniela Fogelholm, Paul Olin, Frank Skog, Kristian Thulesius, Anders Sundström.

Esityksen kesto n. 2 tuntia 10 minuuttia. Ikäsuositus 7 v. ylöspäin.

Esitykset:

Näytelmä Näyttämö Liput
To 26.04.2018 10:00
MERTEN GORILLA
LillklobbLiput »
Pe 27.04.2018 10:00
MERTEN GORILLA
LillklobbLiput »